JUBILEUMCONCERT

CAPELLA SNEEK

ZA 29 OKTOBER 2022 DOOPSGEZINDE KERK SNEEK

VR 28 OKTOBER 2022 DE BURGWAL KAMPEN

Capella Sneek viert 5-jarig Jubileum

Capella Sneek viert vijfjarig jubileum met concert

Capella Sneek voert de mooiste stukken uit haar vijfjarige bestaan nog een keer uit in het jubileumconcert op vrijdag 28 oktober om 20:00u in De Burgwal in Kampen (tryout) en zaterdag 29 oktober om 20:00u in de Doopsgezinde Kerk in Sneek. Het koor wordt begeleid door een professioneel strijkkwartet uit het Kamerorkest van het Noorden (alleen in Sneek) en pianiste Carmen Keijser en het geheel staat onder leiding van dirigent Gerard van Beijeren. Eén van de hoogtepunten van het concert is ‘Dark Night of the Soul’ van de Noorse componist Ola Gjeilo op een mystieke middeleeuwse tekst.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Capella Sneek haar eerste programma met muziek voor kamerkoor bracht. In de loop der jaren zijn prachtige stukken uitgevoerd die té mooi waren om slechts één of twee keer uit te voeren. Daarom is het jubileumconcert samengesteld uit de mooiste stukken die Capella Sneek de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. Het repertoire varieerde in die vijf jaar van klassiek a capella repertoire van beroemde componisten als Brahms, Byrd, Elgar, Poulenc en Whitacre tot ‘jazzy’ koormuziek van George Shearing en grotere werken met solisten zoals het Requiem van Faure, de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Requiem van Mozart.

De concerten worden regelmatig aangevuld met theatrale elementen, zoals een lichtdecor. ‘Nacht en Mysterie’ was bijvoorbeeld een programma dat van begin tot eind de luisteraars boeide met koormuziek, cello, piano, glasorgel en bijzondere lichtzettingen zoals sterren op het plafond. Bijzonder is ook dat bij Capella Sneek zangers welkom zijn die niet per se ervaring hebben in de klassieke koormuziek; voor hen gaat een wereld open aan repertoire, stemgebruik en samenklank en voor het koor zijn die ‘nieuwe zangers’ vaak verborgen talenten. Capella Sneek is een koor met een variabele bezetting en wordt per project samengesteld.

Capella Sneek

Al 5 jaar een begrip in Sneek

Capella Sneek heeft in november 2017 een succesvol debuut gemaakt met het programma Ave verum Corpus. Dit (project-) kamerkoor studeert in korte tijd een programma in onder begeleiding van dirigent Gerard van Beijeren en zangcoach Sippie Broersma. Daarnaast worden professionals ingeschakeld om de zangers vocaal-technisch te begeleiden en te coachen. De programma’s die voor de concerten worden samengesteld zijn behalve uitdagend voor de zangers ook verfrissend voor de luisteraar. Kom bijvoorbeeld naar het volgende concert luisteren: het jubileumconcert voor ons 5-jarig bestaan met een greep uit de hoogtepunten van de afgelopen jaren en het geweldige stuk ‘Dark Night of the Soul’ voor koor, piano en strijkkwartet van Ola Gjeilo.

Kaarten

Nieuwsbrief

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Contact

Sippie Broersma & Gerard van Beijeren
Houkeslootstraat 67
8605 BP Sneek
sneekvocaal@gmail.com
06-30333248